Roser, kendt som ‘Queen of flowers‘, er berømte for deres skønhed og duft.
De symboliserer kærlighed og skønhed og har været værdsat og brugt siden oldtiden.
Udover deres æstetiske egenskaber bruges roser holistisk til at behandle forskellige sundhedsproblemer som mavesygdomme, hovedpine, hudsygdomme, svimmelhed, depression samt hoste og forkølelse.

Rosenvand og rosenolie forbedrer hudens kvalitet ved at fjerne frie iltradikaler, stoppe hudens aldring, øge immuniteten, fjerne tilstoppede porer, opstramme og tone huden samt give en glødende, forynget teint.

Med tiden er denne duftende blomst også blevet brugt i madlavning på grund af dens karakteristiske duft, lave kalorieindhold, høje næringsværdi og mange sundhedsmæssige fordele.
Rosenblade og rosenknopper tilføjer ikke kun terapeutiske egenskaber til retterne, men øger også smagen, når de bruges i te, syltetøj, pickles, sirupper, is, salater eller tærter. At drikke gennemblødte tørrede rosenblade i varmt vand giver mange sundhedsmæssige fordele.

Jeg er ikke læge, så konsulter altid din læge ved tvivl og brug din sunde fornuft. Alt jeg skriver er baseret på resource og egen erfaring.

Lær om de mange sundhedsfordele ved denne smukke blomst:

Vægttab

Rosenblade indeholder bioaktive komponenter, der hjælper med at fjerne toksiner og ekstra fedt fra kroppen, reducerer LDL kolesterol og forbedrer stofskiftet. De kan bruges tørrede som snack eller som salattopping for at stilne sulten og opretholde mæthed.

Afhjælper stress og depression

Roser er rige på antioxidanter og flavonoider og virker som et naturligt beroligende middel. De kan reducere angst, stabilisere humørsvingninger og hjælpe med at lindre symptomer på stress og søvnløshed. Rosen te fremmer følelsesmæssig balance og afslapper krop og sind, hvilket bidrager til en afslappende nattesøvn.

Fordøjelse

Roser har mange fordele for fordøjelsen. De fremmer fordøjelsen, balancer appetitten, og hjælper med at fjerne toksiner fra kroppen. De stimulerer udskillelsen af ​​fordøjelsessaft, hvilket forbedrer optagelsen af næringsstoffer. Roser har også carminative egenskaber, som hjælper mod væskeophobning og forskellige fordøjelsesproblemer som oppustethed, forstoppelse og irritabel tyktarm. At drikke en kop rosen te regelmæssigt kan hjælpe med at undgå fordøjelsesproblemer.

Diabetes

Roser bidrager til diabetes med dens hypoglykæmiske egenskaber, som hæmmer kulhydratoptagelsen fra tyndtarmen, aktiverer insulinproduktionen og reducerer nedbrydningen af stivelse til glukose, når de indtages regelmæssigt som te eller i retter.

Smerter ved menstruation

Menstruationssmerter er en frygtelig tilstand, de fleste kvinder står over for hver måned. Rosens te, med sine antioxidante, anti-inflammatoriske og smertelindrende egenskaber, danner et effektivt folkemiddel til at lindre disse smerter og behandle forskellige menstruationsproblemer.

Rosen te

Rose te er en nem drik at tilberede ved at trække friske eller tørrede kronblade i varmt vand 80 gr. Dæk tilmed låg og lad det trække i 20 min. . Den har en mild og blomstret smag, som kan variere fra bitter til sød. Rose te kan nydes alene eller med lidt honning og tilbyder flere helbredende fordele, herunder:

  • Fyldt med essentielle næringsstoffer og antioxidanter
  • Fremmer fordøjelsen
  • Holder kroppen hydreret og hjælper med vægttab
  • Lindrer menstruationssmerter og forbedrer humøret
  • Bekæmper urinvejsinfektioner
  • Styrker immunsystemet og bekæmper infektioner
  • Hjælper med at forbrænde kropsfedt

Rosens egenskaber

RosendeleEgenskaberNaturmedicinsk anvendelse
Kronbladterpener, aromaalkoholer, flavonoider, anthocyanin, phenolsyrer, polyphenoler, aldehyder, ketoner, tanniner, vitamin A, C og E (ascorbinsyre), carotenoider, mineraler, Iron, Calsiumsmertestillende, krampestillende, hypnotiske, kardiovaskulære, afførende og antioxidante egenskaber, aromaterapi, parfumeri, kosmetik og hudpleje, te, naturligt farvestof
Hofte/hovedet blomsterbladene sidder påvitamin C (ascorbinsyre), carotenoider, flavonoider, polyfenoler, tanniner, pektin, vitamin E (tocopherol), fedtsyrer, phytosterolerantiinflammatoriske og antioxidante egenskaber, Bruges til bla. kosttilskud, kosmetik og hudpleje, naturlig farve
Bladeflavonoider, phenoler, hydroxykanelsyrer, tanniner, terpener, aldehyder, alkoholer, C-vitamin, fedtsyrer, mineraler.vanddrivende egenskaber, naturlige farvestoffer, milde astringerende egenskaber

Categories:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *